Värinäyttelyn säännöt

Luokat:
Pennut 5-9 kk
Junioriluokka 9-15 kk
Nuortenluokka 15-24 kk
Avoinluokka 24 kk-6 v
Senioriluokka 6v-8v
Veteraaniluokka 8v-

Osallistuessaan näyttelyyn on koiran oltava täyttänyt edellisenä päivänä ko. luokkaan vaadittava ikä.

Tuomarin ei värinäyttelyssä tarvitse olla pätevöity virallinen tuomari tanskandogeille vaan tuomarina voi toimia rodun pitkäaikainen kasvattaja / harrastaja, yleisenä vaatimuksena tuomarin täytyy tuntea rotu hyvin.
Mikäli näyttelyyn osallistuu yli 100 koiraa on oltava toinenkin tuomari.

Epävirallinen värinäyttely noudattaa SKL – FKK :n näyttelysääntöjä seuraavin poikkeuksin:

-          näyttelyssä jaetaan KP:itä muillekin kuin pennuille
-
          ei jaeta sertifikaatteja
-
          värit arvostellaan omina ryhminään
-
          näyttelyssä on vain kilpailuluokka, josta koira saa ,kirjallisen arvostelun- ja  arvostelussa olisi oltava maininta koiran värin laadusta
-
          noudatetaan voimassa olevaa FCI:n rotumääritelmää
-
          järjestetään myös paras VSP-kilpailuluokka
-
          järjestetään parikilpailu ja jälkeläisluokka

Arvostelun kulku:
Värien arvostelujärjestyksen voi näyttelytoimikunta päättää.

Koirat kilpailevat suoraan kilpailuluokassa.
Tuomarin arvosteltua ko. luokan, kutsutaan kaikki sen luokan koirat uudelleen kehään, jossa ratkaistaan sijoitus 1-4 ja jaetaan mahdolliset KP:t (kunniapalkinto), max. 4 kp:tä /luokka. Kp:n saaneet koirat kilpailevat värin paras uros (VPU) ja värin paras narttu (VPN) voitosta.

Värin parhaat (VP) kilpailevat lopulta BIS-tittelistä, jolloin BIS-kehässä on jokaisesta väristä yksi koira, mikäli kaikissa väreissä on jaettu KP.

Pennut 5-9 kk : Kuten muutkin kilpailuluokat ja lopuksi Rop-pennut kilpailevat BIS-pennun tittelistä.

Veteraanit 8v-: Kuten muutkin kilpailuluokat ja lopuksi Rop- Veteraanit kilpailevat BIS-veteraanin tittelistä.

Parikilpailu: Samalta omistajalta tai kasvattajalta kaksi doggia. Arvostelu peruste: parin laatu ja tasaisuus. Parikilpailuun voivat osallistua vain jossain muussakin luokassa kilpailevat koirat. Parin kumpikin koira pitää olla samanvärisiä. Valitaan suoraan BIS-pari 1-5.

Kasvattajaluokka: Saman kasvattajan neljä kasvattia, jotka on oltava vähintään kahdesta eri pentueesta. Arvosteluperusteet kuten tavallisessa näyttelyssä. Kaikki neljä kasvattia oltava samanvärisiä. Värinparas kp:lla palkittu ryhmä jatkaa BIS kehään, jossa valitaan BIS-kasvattajaluokka 1-5.

Jälkeläisluokka: Jalostuskoira ja vähintään 3 jälkeläistä jotka voivat olla samasta pentueesta. Arvostelu peruste jälkeläisten tasaisuus ja laatu. Jalostuskoiran ei tarvitse osallistua muihin kilpailuluokkiin. Sekä jalostuskoiran että jälkeläiset oltava saman värisiä. Värin paras kp:lla palkittu ryhmä jatkaa BIS kehään, jossa valitaan BIS-jälkeläisluokka 1-5.