Näyttelyyn ilmoittautuminen

Aloita katsomalla ensin omaa koiraasi: Missä kunnossa se on tällä hetkellä? Koira nimittäin arvostellaan näyttelyssä sen perusteella, missä kunnossa koira on juuri näyttelypäivänä. Löytyykö näyttelyitä jostain läheltä esimerkiksi 100 km:n etäisyydeltä. Ensimmäisen näyttelyn stressiin ei välttämättä tarvitse lisätä epäinhimillisen aikaista herätystä, satojen kilometrien ajoa pimeässä ja vieraan paikan löytämistä. älä myöskään valitse Helsingin messukeskusta ensimmäiseksi näyttelyksi sinulle ja koirallesi – parempi aloittaa totuttaminen pienemmästä näyttelystä, ettet sinä tai koirasi saa loppuelämäkseen näyttelykammoa.

Kun sopiva näyttelyajankohta ja -paikka on löytynyt, seuraa itse ilmoittautuminen. Ilmoittautumiskaavakkeen voit kopioida Koiramme-lehdestä, tilata Suomen Kennelliitosta puh. (09) 8873 0239 tai tulostaa itsellesi Kennelliiton Internet-sivuilta.

Täytä lomake huolellisesti ja selvästi, ja kopioi itsellesi lomakkeita tulevia näyttelyitä varten (jätä paikka ja aika kohta tyhjäksi). Ilmoittautumislomake täytetään kirjoittamalla siihen tiedot suoraan koiran rekisterikirjasta. Käytä aina koiran täydellistä ja virallista nimeä. Älä merkitse lomakkeeseen koiran kutsumanimeä. Kukaan ei tee sillä tiedolla mitään. Koiran kasvattajaksi merkitään se henkilö / ne henkilöt, jotka on koiran rekisterikirjaan merkitty kohtaan “kasvattaja”. Vaikka olisit itse “kasvattanut” koiraasi 7-viikkoisesta saakka, sinä olet koiran omistaja, et kasvattaja.

Maksa ilmoittautumismaksu näyttelyilmoituksessa olevalle tilille ja liitä maksukuitti tai sen kopio ilmoittautumislomakkeen mukaan. Maksukuittiin tulee merkitä koiran rotu, nimi, sukupuoli ja kilpailuluokka sekä omistajan nimi. Lähetä ilmoittautuminen viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä, myöhästyneet ilmoittautumiset palautetaan.