Pentulista

STD Ry:n Jalostusohjesäännön vähimmäisvaatimukset:
nartut: vähintään 24kk, ei yli 7-vuotias (ensisynnyttäjä ei saa olla yli 5v), vähintään 3xEH tai 2xERI tai hyväksytty jalostustarkastus, lonkat A-C, kyynärät 0/0, sydänultra, joka ei saa olla yhtä vuotta (12 kk) vanhempi astutushetkellä.
urokset: vähintään 18kk, vähintään 3xEH tai 2xERI tai hyväksytty jalostustarkastus, lonkat A-C, kyynärät 0/0 (ei vaadita ulkomaalaisilta uroksilta kahteen ensimmäiseen pentueeseen), sydänultra joka ei saa olla yhtä vuotta (12 kk) vanhempi astutushetkellä.

Pentuvälitys
Kaikki STD Ry:n jäseninä toimivat kasvattajat voivat ilmoittaa kasvattamansa pentueet pentuvälitykseen. Tämä tapahtuu jalostustoimikunnan sihteerin kautta. Jotta pentue tulee pentulistalle, tulee yhdistelmän täyttää jalostusohjesäännön minimivaatimukset. Mikäli pentue on jalostustoimikunnan käsittelemä ja hyväksymä, merkitään tieto tästä pentueen tietoihin.

Pentue voidaan laittaa pentulistalle yhdistyksen nettisivuille yksi (1) kuukausi ennen astutusta. Pentue voi olla pentulistalla siihen saakka, kun pennut täyttävät 3 kk.