Tiedotteet

Suomen Tanskandoggi ry:n hallitus on 3.4.2022 pitämässään kokouksessa tehnyt päätöksen yhdistyksen kilpailujen Kultadoggi-, Vuoden Pentu-, Vuoden Veteraani-, Vuoden Kasvattaja- ja Harrastusdoggi- kilpailujen pistelaskennan aloittamisesta vuoden 2022 alusta lukien.

TOP 20 kilpailua sekä sen yhteydessä pidettävää Veteraani kavalkadia ei järjestetä ennakkotiedoista huolimatta 13.6.2020, koska emme pysty järjestämään kyseistä tapahtumaa siten, ettei 50-hengen osallistumisraja ylittyisi. Sekä myös siksi, että kyseisen tapahtuman alkuperäinen tarkoitus ja perusta ovat sillä, että haluamme esitellä mahdollisimman laajalle  yleisölle edellisen vuoden kilpailuissa erinomaisesti pärjänneitä koiria ja veteraaneja ja tämän estää henkilömäärään annettu osallistumismäärän rajoitus.TOP 20 kilpailu ja Veteraanikavalkadi siirretään pidettäväksi vuoden 2021 alkuneljänneksellä, siten että sinne kutsutaan vuoden 2019 tulosten perusteella olevat koirat. Hallitus päätti myös, ettei vuonna 2020 pidetä Kultadoggi-, Vuoden Veteraani-, Vuoden Kasvattaja-, Vuoden Pentu- sekä Harrastusdoggikilpailuja. Vuoden aikana pidettävät kilpailut eivät voi toteutua tasapuolisesti ja niiden tarkoitetulla tavalla, koska tapahtumat joista kyseisten kilpailujen tulokset lasketaan ovat lähes kaikki peruutettuja 31.8.2020 saakka.

Hallitus toivoo kaikille jaksamista ja voimia tähän poikkeustilan aikaan. Toivotaan asioiden menevän mahdollisimman nopeasti normaaliin suuntaan ja pyritään edesauttamaan siinä. Nautitaan ihanista koiristamme tänä vuonna enemmän kotona, metsissä ja lenkeillä aikaa viettäen ja palataan kisoihin ja karkeloihin, kun se on turvallista kaikille.
___________________________________________________________

Koirien käyttäytymiskysely Helsingin yliopistossa

Olemme päivittäneet koirien käyttäytymiskyselymme ja tavoitteemme on kerätä maailman kattavin koirien käyttäytymisaineisto kyselyn avulla. Tuottaaksemme mahdollisimman luotettavia tutkimustuloksia tarvitsemme suuret rotukohtaiset vastausmäärät ja siksi toivoisimmekin päivitettyyn kyselyymme paljon vastauksia. Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitamme eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa.

Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Olemme lisänneet kyselyyn myös uuden persoonallisuutta kartoittavan osion. Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista. Kyselyn pääsee täyttämään rekisteröitymällä Petsofiin (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne koiran ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’.

Uuteen kyselyymme on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun moduulin kaikkiin kysymyksiin on vastattu, koirasta saa kiinnostavan käyttäytymisraportin. Raportti kuvaa koiran käyttäytymistä suhteessa muihin samanrotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin. Rotujärjestöt voivat hyödyntää kyselyn avulla kertynyttä tietoa esimerkiksi rodun käyttäytymisen nykytilan arvioinnissa tai jalostusvalintoja tehtäessä.
  
Toivomme, että voisitte välittää tätä pyyntöä eteenpäin ja innostaa koiranomistajia mukaan tutkimukseen. Auttakaa meitä keräämään maailman suurin koirien käyttäytymisaineisto!
Lisätietoja tutkimuksesta: lohi-kaytostutkimus@helsinki.fi

Ystävällisin terveisin,                                          19.3.2019
Koirien geenitutkimusryhmä
Helsingin yliopisto

__________________________________________________________________________

Tiedoksi saksalainen laboratorio, joka tarjoaa testiä merle-geenille.

Biofocuksen tarjoamat värigeenien testit:
http://www.biofocus.de/de/tier/hund/farbvererbung/

Lisätietoa merletestistä:
http://www.biofocus.de/PDF/Hund/BF_432_Farbvererbung-Merle.pdf

Testin tilauslomake:
http://www.biofocus.de/PDF/Hund/BF_436_Auftrag-alleTests.pdf

__________________________________________________________________________

Kennellaatikot

Kennellaatikko joko pelkästään nettisivulla tai lehdessä maksaa 15 €/kalenterivuosi. Mikäli haluat laatikon molempiin, on yhteishinta 20 €/kalenterivuosi. Kennellaatikko sisältää kennelnimen, kasvatettavat värit sekä yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, e-mail ja mahdollinen kotisivuosoite).

Kennellaatikot maksetaan yhdistyksen tilille
513205-227889
IBAN FI83 5132 0520 0278 89
viitenumero 300331

Maksamalla laatikon eräpäivään 10.1. mennessä varmistat, että kennellaatikkosi on mukana heti ensimmäisessä lehdessä. Toimita kuittikopio sähköpostitse jasensihteeri.std@gmail.com.

Mikäli yhteystiedoissasi tms. tulee muutoksia, ilmoitathan niistä mahdollisimman pian, jotta saamme tiedot ajan tasalle niin nettiin kuin lehteenkin.

___________________________________________________________________________

Yhdistyksen nettisivut

Kaikki yhdistyksen nettisivuja koskevat viestit; ruusut, risut, ideat ja ajatukset sähköpostitse osoitteella webmaster.std@gmail.com.

___________________________________________________________________________

Kultadoggikilpailu

Pisteiden seuranta tapahtuu automaattisesti yhdistyksen puolesta. Pyrimme päivittämään kultadoggilistan joka näyttelyviikonlopun jälkeen, mikäli kaikki tiedot ovat saatavilla. Tähän tarvitaan jäsenistön apua eli pyydämme aina näyttelyn jälkeen lähettämään seuraavat tiedot väriryhmittäin:

Tulokset voit lähettää joona.std(et)gmail.com

Ilmoitettujen koirien määrä/sukupuoli (erikseen pennut)
PU/PN luokkien koirien nimet
ROP/VSP veteraanien nimet + mahd. ryhmäsijoitukset
KP:llä palkittujen pentujen nimet
KP:llä palkitut kasvattajaluokat + mahd. ryhmäsijoitukset
Ryhmä- ja BIS-kehätulokset

 __________________________________________________________________________

Hei Kasvattaja!

Kun sinulle syntyy pentue, toivomme sinun liittävän uusien kasvattiesi omistajat, jotka eivät vielä ole, yhdistyksen jäseniksi.

Kasvattajan maksama ensimmäinen vuosi on 17 € / jäsen.

Lähetä liittymiskaavakkeet, jäsenen omalla allekirjoituksella varustettuna sekä kuitti maksetuista jäsenmaksuista jäsensihteerille osoitteeseen jasensihteeri.std (et)gmail.com. Jäsenliittymiskaavakkeita voit tulostaa tästä tai kopioida tanskandoggilehdestä. Pyydettäessä jäsensihteeri myös lähettää tarvittavan määrä hakemuksia.

Toivomme lehdestä kasvattiesi omistajille paljon iloa!

Ystävällisin doggiterkuin,
Merja Lähteenmäki
puh. 040 414 4887

_________________________________________________________________________

Kuvat yhdistyksen kuvagalleriassa

 Valio- ja veteraanigalleriaan päivitetään ne kuvat, mitkä on julkaistu Tanskandoggi-lehdessä.
Muita doggi-aiheisia kuvia voi kaikki jäsenet lähettää galleriaan sekä kuukauden kuva ehdotukseksi sähköpostitse osoitteella  webmaster.std@gmail.com.

_________________________________________________________________________

Vanhat vuosikirjat

Vanhoja vuosikirjoja voi tiedustella:
Kaisa Westerlund
rahastonhoitaja.std@gmail.com